Op een avontuurlijke manier spelen, samen met leeftijdgenootjes! Wij maken er een feestje van! Leef je lekker uit in de gymzaal op allerlei toestellen, werk aan je conditie en krijg meer zelfvertrouwen. HIIT
HIIT staat voor High-Intensity Interval Training. Het is een vorm van training waarbij korte periodes van zeer intense lichamelijke activiteit worden afgewisseld met kortere periodes van rust of lagere intensiteit.

Een HIIT-les voor kinderen is over het algemeen hetzelfde als voor volwassenen, maar met aanpassingen om het geschikt en veilig te maken voor kinderen. Bij de lessen voor Kids en Teens staat centraal:

  1. Spel en plezier: De oefeningen worden vaak vermomd als spelletjes of uitdagende activiteiten om de kids te motiveren. Dit kan bijvoorbeeld rennen, springen, touwtjespringen, squats, burpees, jumping jacks, enzovoort omvatten.

  2. Variatie: Er wordt vaak veel variatie ingebouwd in een HIIT-les voor kinderen om de aandacht vast te houden.

  3. Aanpassingen voor vaardigheidsniveau: De oefeningen worden aangepast aan het leeftijds- en vaardigheidsniveau van de kinderen. Er worden bijvoorbeeld eenvoudigere versies van oefeningen aangeboden voor jongere kinderen of kinderen met minder ervaring in sport en beweging.

 

Tijdens de trainingen werken de kids veel samen op een sportieve en creatieve manier. Samenwerken is leuk! Sporten is leuk! Zonder dat je het doorhebt werk je spelenderwijs aan je conditie, kracht en behendigheid. Deze manier van sporten geeft het zelfvertrouwen een boost en zorgt voor een fit, blij en ontspannen kind.Het doel van een HIIT-les voor kinderen is:

1. Algehele conditie verbeteren

2. Zelfvertrouwen vergroten

3. Energie kwijt te raken

4. Plezier te hebben met elkaar

5. Positieve gewoonten ontwikkelen met betrekking tot lichaamsbewegingMeer informatie:

  • De lessen worden gegeven in de gymzaal van het Kindcentrum de Brink in Hoef en Haag (naast de PLUS)
  • Door ervaren trainer Shiva.
  • Maandag van 15.30 uur tot 16.15 uur voor kids van 6 t/m 8 jaar.
  • Maandag van 16.15 tot 17.00 uur voor kids van 9 t/m 13 jaar.
  • Je bent van harte welkom om mee te doen met een gratis proefles.Meenemen

Trek lekker zittende kleding aan. Neem een flesje water én je vriendje of vriendinnetje mee!