Bootcamp Yoga


Shape it, until you make it!
Maak kennis met de Bootcamp Yoga: De ultieme mix tussen fitness en yoga. Deze full body work-out is speciaal gemaakt om (weer) in shape te komen, zonder daarbij in te leveren op flexibiliteit.

De krachtige opbouw van fitnessoefeningen, gecombineerd met de souplesse vanuit de yoga, maakt deze les bijzonder. Je werkt niet alleen aan kracht en uithoudingsvermogen, maar ook aan lenigheid. Dit betekent niet dat je lenig hoeft te zijn voor deze les. Het betekent wél dat, terwijl je (weer) sterker wordt, je ook blijft werken aan jouw flexibiliteit. Een extra fijne bijkomstigheid voor mensen die al lange dagen maken achter een scherm of bureau ;).

Stretch
Waar je het grootste gedeelte van de les bezig bent met shapen, werk je het laatste gedeelte van de les juist aan stretchen. Richting het einde van de les verplaatst de focus zich naar flexibiliteit. Rekken, strekken, spanning afbouwen en ontspannen.

Trainen helpt bij het behalen van je doelen, maar daarbij wordt al snel de ontspanning vergeten. In deze les herstellen we de juiste balans tussen inspanning en ontspanning. Een goede afsluiting van de dag.

Past deze les bij mij?
Deze les is bedoeld voor mensen die in shape willen komen zonder daarbij te moeten springen of rennen. Dit maakt deze les geschikt voor mensen met een blessure of die na een tijdje weer willen beginnen met sporten.

Ben je juist een ervaren sporter of hardloper? Dan helpt deze les om meer spiermassa op te bouwen en jouw flexibiliteit te behouden, of zelfs te vergroten. Er staan regelmatig deelnemers in de les die de Bootcamp Yoga inzetten om, náást hun eigen trainingsschema, flexibiliteit op te bouwen. De les wordt binnen in een zaal gegeven op blote voeten of speciale grip sokken.Meest gestelde vragen
Kan ik meedoen als ik al een tijdje niet gesport heb?
Iedere oefening in de les is zowel zwaarder als lichter te maken. Zo kan je op jouw eigen niveau meedoen. Je kiest zelf hoe zwaar je de oefening wilt maken. Daar krijg je verschillende opties voor. Dat maakt deze les dus uitermate geschikt als je het sporten weer op wilt pakken en tegelijkertijd wel meteen lekker wilt trainen.

Gebruik je in deze les gewichten zoals bij fitness?
Bij deze les gebruik je over het algemeen geen extra materiaal (zoals bijvoorbeeld gewichten). Je gebruikt tijdens deze les wel een matje, en net zoals bij de yoga, doe je de hele full body work-out op deze mat.

Wat moet ik meenemen naar deze les?
Voor deze les gebruiken we een matje. Een enkele keer ook een pilatesring, weerstandsband of yogablokken. Al dit materiaal is aanwezig voor je in de zaal. Mocht je liever je eigen matje gebruiken, dan mag dat natuurlijk. Trek makkelijke sportkleding aan waar je ook lekker in kan rekken en strekken. Tijdens de les mag je een slokje nemen wanneer je wilt dus denk ook aan iets te drinken.

Waar en wanneer?

De lessen zijn op maandagavond van 20.15 uur tot 21.00 uur in de gymzaal op de 1e verdieping van het schoolgebouw in Hoef en Haag. Het adres van de school is: De Brink 6 in Hoef en Haag. Hierbij een korte video hoe je het beste kunt lopen.

Je kunt je hier aanmelden voor een gratis proefles. Daarna kun je ervoor kiezen om een flexkaart van 5 of 10 lessen te nemen. Of je neemt een lidmaatschap welke maandelijks opzegbaar is. Hier lees je meer over een flexkaart en een lidmaatschap.

Leuk als je er bij bent!