Dit is een absolute calorieën killer!
HIIT staat voor High Intensity Interval Training, op en top cardio. De naam zegt het al: deze les is gericht op actie, actie, actie. Je wordt niet alleen sterker, maar ook fitter. De HIIT is één van de meest effectieve total body work-outs. Simpel gezegd: In een hele korte tijd (bijv 30 seconden) doe je (hele) intensieve oefeningen, waardoor je jouw conditie naar een hoger niveau tilt.

De les is opgebouwd uit een warming up, training en korte cooling- down. Laat je motiveren door de muziek om zo nét dat beetje extra te geven (juist als je op wilt geven).

Past deze les bij mij?
Je geeft jouw conditie een boost in deze les. Bij de HIIT wissel je intensieve oefeningen af met rust. Forceren is niet het doel van deze les. Het gaat erom dat je de oefening zo zwaar mogelijk maakt voor jouw lichaam tijdens een interval.
Door de verschillende variaties in oefeningen is er altijd een optie voor jou waardoor je de les op jouw eigen tempo (en niveau!) mee kan doen. De les wordt binnen gegeven in de sportzaal. Je rouleert tussen de verschillende oefeningen die
verspreid staan door de zaal. Tijdens de les draag je sportschoenen.

Meest gestelde vragen
Kan ik meedoen als ik al een tijdje niet gesport heb?
Iedere oefening in de les is zowel zwaarder als lichter te maken. Zo kan je op jouw eigen niveau meedoen. Je kiest zelf hoe zwaar je de oefening wilt maken. Daar krijg je verschillende opties voor. Zorg wel goed voor jouw eigen grenzen. Let wel op: De les werkt opzwepend waardoor het belangrijk is om goed te blijven voelen waar jouw grens ligt. Begin je net weer met sporten? Pak dan niet meteen de zwaarste optie.

Gebruik je in deze les gewichten?
In deze les gebruik je verschillende materialen. Denk aan touwtje springen, gewichten, weerstandsbanden, etc. Het mag, maar hoeft niet. Je kiest hierin zelf hoe zwaar je de oefening maakt. Daarnaast maak je gebruik van een matje en kan je tijdens de les wat drinken erbij pakken.

Wat moet ik meenemen naar deze les?
Zorg voor sportkleding dat goed blijft zitten als je bijvoorbeeld gaat springen. Voor de dames onder ons: zorg voor een goede sportBH. Daarnaast heb je sportschoenen nodig (geen zwarte zolen) en wat te drinken voor tijdens de les.

Waar en wanneer?

De lessen zijn op maandagavond van 20.15 uur tot 21.00 uur in de speelzaal van het schoolgebouw in Hoef en Haag. Het adres van de school is: De Brink 6 in Hoef en Haag. Hierbij een korte video hoe je het beste kunt lopen.

Je kunt je hier aanmelden voor een gratis proefles. Daarna kun je ervoor kiezen om een flexkaart van 5 of 10 lessen te nemen. Of je neemt een lidmaatschap welke maandelijks opzegbaar is. Hier lees je meer over een flexkaart en een lidmaatschap.

Leuk als je er bij bent!