HIIT: Boost je conditie en kracht

Stap binnen bij deze energieke HIIT les, waar je uitgedaagd wordt met een high-intensity workout die je conditie en kracht naar een hoger niveau tilt. Deze les is ontworpen om je hartslag te verhogen, calorieën te verbranden en je spieren te versterken, allemaal in een kort en krachtig programma.

Ongeacht je (fitness)niveau, of je nu nieuw bent in de wereld van HIIT of al een doorgewinterde sporter bent, deze les is voor iedereen geschikt en aanpasbaar aan jouw niveau.

De les is opgebouwd uit een warming up, training en korte cooling- down. Laat je motiveren door de muziek om zo nét dat beetje extra te geven (juist als je op wilt geven).Wat kun je verwachten:

  • Een intense workout die bestaat uit een mix van cardio en krachttraining om je hele lichaam te activeren.
  • Korte, krachtige circuits die je hartslag verhogen en je spieren uitdagen tot het uiterste.
  • Focus op snelheid en uithoudingsvermogen om je prestaties te verbeteren en je grenzen (op een gezonde manier) te verleggen.
  • Verbeterde conditie, vetverbranding en spierontwikkeling voor een sterk lichaam.
  • Een adrenalinekick en een gevoel van voldoening na elke intensieve sessie.

 

Of je nu op zoek bent naar een snelle en effectieve training, je fysieke grenzen wilt verleggen of je dag goed af wilt sluiten, dan is de HIIT voor jou!
Doe mee en voel zelf de kracht en energie van deze intensieve workout.


Les Dag en tijdstip Locatie
HIIT Maandag 18.30 - 19.15 uur Gymzaal, Kindcentrum de Brink in Hoef en Haag
HIIT Maandag 19.15 - 20.00 uur Gymzaal, Kindcentrum de Brink in Hoef en Haag
HIIT Donderdag 19.00 - 19.45 uur Gymzaal, Kindcentrum de Brink in Hoef en Haag

Past deze les bij mij?
Je geeft jouw conditie een boost in deze les. Bij de HIIT wissel je intensieve oefeningen af met rust. Forceren is niet het doel van deze les. Het gaat erom dat je de oefening zo zwaar mogelijk maakt voor jouw lichaam tijdens een interval.
Door de verschillende variaties in oefeningen is er altijd een optie voor jou waardoor je de les op jouw eigen tempo (en niveau!) mee kan doen. De les wordt binnen gegeven in de sportzaal. Je rouleert tussen de verschillende oefeningen die
verspreid staan door de zaal. Tijdens de les draag je sportschoenen.

 

Meest gestelde vragen
Kan ik meedoen als ik al een tijdje niet gesport heb?
Iedere oefening in de les is zowel zwaarder als lichter te maken. Zo kan je op jouw eigen niveau meedoen. Je kiest zelf hoe zwaar je de oefening wilt maken. Daar krijg je verschillende opties voor. Zorg wel goed voor jouw eigen grenzen. Let wel op: De les werkt opzwepend waardoor het belangrijk is om goed te blijven voelen waar jouw grens ligt. Begin je net weer met sporten? Pak dan niet meteen de zwaarste optie.

Gebruik je in deze les gewichten?
In deze les gebruik je verschillende materialen. Denk aan touwtje springen, gewichten, weerstandsbanden, etc. Het mag, maar hoeft niet. Je kiest hierin zelf hoe zwaar je de oefening maakt. Daarnaast maak je gebruik van een matje en kan je tijdens de les wat drinken erbij pakken.

Wat moet ik meenemen naar deze les?
Zorg voor sportkleding dat goed blijft zitten als je bijvoorbeeld gaat springen. Voor de dames onder ons: zorg voor een goede sportBH. Daarnaast heb je sportschoenen nodig (geen zwarte zolen) en wat te drinken voor tijdens de les.

Waar en wanneer?

De lessen zijn op maandagavond van 19.15 uur tot 20.00 uur in de gymzaal op de 1e verdieping van het schoolgebouw in Hoef en Haag. Het adres van de school is: De Brink 6 in Hoef en Haag. Hierbij een korte video hoe je het beste kunt lopen.

Je kunt je hier aanmelden voor een gratis proefles. Daarna kun je ervoor kiezen om een flexkaart van 5 of 10 lessen te nemen. Of je neemt een lidmaatschap welke maandelijks opzegbaar is. Hier lees je meer over een flexkaart en een lidmaatschap.

Leuk als je er bij bent!