Pilates

Tijdens een les Pilates werk je in een groep heel gericht aan je kracht, balans en een goede lichaamshouding. Pilates is geschikt voor iedereen. Je kunt het doen als je in topvorm bent, als je van een blessure herstelt, als je jong bent of al wat ouder. Heb je al lang niets aan lichaamsbeweging gedaan? Kom dan gauw van die bank af, want met Pilates bouw je je conditie weer op!

Bij Pilates voer je gerichte oefeningen uit die de spiergroepen in je core sterker maken. Je houding verbetert daardoor. Je zult snel merken dat je rug- en bekkenklachten minder worden. Je wervelkolom wordt soepeler en sterker en ook je bekken zal stabieler worden. Dat is de reden dat Pilates ook kan helpen bij bekkeninstabiliteit. 

Met Pilates kun je je lichaam prima in vorm brengen en houden. Het is ook een goede training voor als je je buikspieren weer wat strakker wilt krijgen na een bevalling. En heb je een blessure? Dan kun je met gerichte Pilates oefeningen voorkomen dat je teveel spiermassa verliest.


Verloop van de les

Dit is een les van 45 minuten. We beginnen met een warming-up. We bouwen de oefeningen steeds iets verder op en maken hierbij gebruik van verschillende materialen. De les heeft een vaste structuur met elke week weer nieuwe oefeningen. We sluiten af met een cooling down.


Meenemen

Neem je flesje water, handdoek en matje mee! Je kan je thuis alvast omkleden. 


Pilates bij Hoef en Haag Actief

  • Pilates gegeven door sport- en yoga instructrice Tessa
  • Kracht en balans
  • Goede lichaamshouding
  • Bekken en rug stabieler
  • Buikspieren strakker
  • Herstel van blessure
  • Herstel na bevalling

 

Waar en wanneer?

De lessen zijn op dinsdagavond van 20.15 uur tot 21.00 uur in de gymzaal van het schoolgebouw in Hoef en Haag. Het adres van de school is: De Brink 6 in Hoef en Haag. Hierbij een korte video hoe je het beste kunt lopen.

Je kunt je hier aanmelden voor een gratis proefles. Daarna kun je ervoor kiezen om een flexkaart van 5 of 10 lessen te nemen. Of je neemt een lidmaatschap welke maandelijks opzegbaar is. Hier lees je meer over een flexkaart en een lidmaatschap.

Leuk als je er bij bent!