Hardloopgroep


Doe mee met onze motiverende hardloopgroepen in Hoef en Haag! Onder leiding van enthousiaste hardloper Carline uit ons eigen dorp.
Je kunt kiezen uit twee groepen:

 • Start Running: van 0 naar 5 km.
 • Keep Running: van 5 naar 10 km.

Samen bereiden we ons voor op het gezamenlijke doel: De Vrijstad Vianen Loop op zondag 2 juni 2024. Waarvoor we tweewekelijks met elkaar gaan trainen! De Start Running groep gaat voor de 5 km, terwijl de Keep Running groep de uitdaging aangaat voor de 10 km!

Start Running

Leer op een prettige en effectieve manier hardlopen, zelfs als absolute beginner! Met professionele begeleiding van Carline werk je aan je conditie en techniek, terwijl de groepssfeer je motivatie stimuleert. Ook jij loopt na deze 12 weken training, 5 km achter elkaar!

 

Keep Running

Voor de meer ervaren lopers die hun conditie willen verbeteren en richting de 10 km willen gaan. Carline begeleidt je stapsgewijs naar dit doel met gevarieerde trainingen en aandacht voor techniek. In een gezellige groep behoud je de motivatie terwijl je op eigen tempo traint.

 

Welke groep past bij mij?

Twijfel je over welke groep het beste bij jou past? Binnen elke groep is er ruimte om op je eigen niveau te trainen. Carline staat klaar om advies te geven, stuur dan gerust een mailtje aan info@hoefenhaagactief.nl en dan nemen we vrijblijvend contact met je op. 

Wat kun je verwachten?

We bieden uitgebreid advies aan beide groepen, zodat je het maximale uit je hardlooptrainingen kunt halen:

 • Ontvang voedingsadvies, inclusief tips over wat en wanneer te eten voor een training, en hoe voeding je prestaties beïnvloedt.
 • Krijg deskundig advies over hardloopschoenen, waarbij Carline let op je techniek en subtiele aanpassingen suggereert om je loopstijl te verbeteren.
 • Ontvang een hardloopschema om extra te trainen in je eigen tijd, en een schema voor het geval je een training mist, zodat je geen enkel trainingsmoment mist.
 • Een ticket voor de Vrijstad Vianen Loop is inbegrepen, samen met je eigen "Hoef en Haag Actief dry-fit sportshirt"!

Met ons advies en ondersteuning zorgen we er samen voor dat jij optimaal voorbereid bent en vol vertrouwen aan je hardloopavonturen begint!Trainingsdata en tijden

We trainen elke woensdagavond en zondagochtend, beginnend op woensdag 6 maart en eindigend op woensdag 29 mei. Zodat we op zondag 2 juni 2024 met z'n allen aan de start staan van De Vrijstad Vianen Loop!
De laatste 6 weken van deze reeks trainen de groepen ieder een kwartier langer. Je kan het op dat moment zeker al langer volhouden en we zullen in de trainingen vanaf die week ook langere afstanden achter elkaar gaan lopen.

Start Running:

 • Woensdag 18.30 - 19.15 uur (week 1 t/m 6)
 • Zondag 09.45 tot 10.30 uur (week 1 t/m 6)
 • Woensdag 18.30 tot 19.30 uur (week 7 t/m 12)
 • Zondag 10.00 tot 11.00 uur (week 7 t/m 12)

 

Keep Running:

 • Woensdag 19.30 tot 20.30 uur (week 1 t/m 6)
 • Zondag 08.30 tot 09.30 uur (week 1 t/m 6)
 • Woensdag 19.45 tot 21.00 uur (week 7 t/m 12)
 • Zondag 08.30 tot 09.45 uur (week 7 t/m 12)


De laatste twee zondagen op 19 en 26 mei trainen de twee groepen samen om alvast als één grote groep in de sfeer te komen. We leren elkaar kennen tijdens het begin en einde van de training. Tijdens de kerntraining lopen de twee groepen ieder hun eigen afstand. Carline wordt dan ondersteund door een collega trainer.

Hoe ziet het hardloopschema er ongeveer uit?


Start Running

Elke training begint met een warming-up. Hierna wisselen we lopen en wandelen met elkaar af. Dit doen we enkele honderden meters tot een kilometer naar een plek waar we loopscholing doen. Loopscholing houdt in dat we spierversterkende oefeningen doen, waar we aan onze core en balans werken en je oefent met je ademhaling.
Hierna volgt de kerntraining, waarbij er afwisseling is tussen (hard)lopen en wandelen/dribbelen. Een kerntraining zou kunnen zijn 100 meter wandelen en 200 meter lopen en dit herhalen we 4, 5 of zelfs 6 keer. Nadat de kerntraining is afgerond, sluiten we af met een cooling-down.


Keep Running

Ook deze training begint met een warming-up. Daarna pakken we loopscholing op. Dit houdt dat we spierversterkende oefeningen doen, waar we aan onze core en balans werken en je oefent met je ademhaling. 

Hierna volgt de kerntraining waarbij er afwisseling is tussen het (hard)lopen en dribbelen, ook wel intervallen genoemd. Een voorbeeld van een kerntraining is 400 meter lopen en 100 meter dribbelen, 300 meter lopen en 100 meter dribbelen, 200 meter lopen en weer 100 meter dribbelen. Daarna beginnen we opnieuw en dat herhaalt zich een aantal keer. Deze intervallen helpen je hartslag te verhogen en verbeteren je uithoudingsvermogen en conditie. Waardoor je het makkelijker langer volhoudt en ook sneller zult gaan lopen. Nadat de kerntraining is afgerond, sluiten we af met een cooling-down.

Compleet aanbod

Ontdek onze uitgebreide hardlooptraining die je volledig zal ondersteunen op weg naar succes! Met twee wekelijkse sessies blijf je gemotiveerd en ontvang je deskundig advies van Carline op alle essentiële aspecten van het hardlopen. In onze hechte groep leer je elkaar snel kennen en motiveer je elkaar om je doelen te bereiken. Het is tijd om die lang gekoesterde droom van het voltooien van een 5 of 10 km te verwezenlijken - en wij zorgen ervoor dat het gebeurt! Roep je vrienden en familie op om je te komen aanmoedigen op zondag 2 juni. Jij gaat dit absoluut fantastisch doen! Doe met ons mee en bereik je hardloopdoelen!

 

Praktische informatie

 • Verzamelen bij het Kasteelterrein op woensdag en een wisselend punt op zondag.
 • Communicatie via WhatsApp groepen.
 • Minimaal 6 en maximaal 10 deelnemers per groep.
 • Kosten: €65,- per maand gedurende 3 maanden, automatische incasso.

Klaar om je hardloopdoelen te bereiken en nieuwe vrienden te maken? Schrijf je vandaag nog in en wees klaar om te stralen op 2 juni!Veelgestelde vragen

 1. Wat als ik niet zeker weet of ik fit genoeg ben om mee te doen?

  • Iedereen die wil, kan hardlopen op een blessurevrije manier. Alle conditie niveaus zijn welkom, de die-hard-starter tot aan degene die al de 5 km kan lopen, etc. Elke training is zo te volgen dat je het maximale uit jezelf kan halen. Degene die wat sneller lopen, zal zogezegd gaan 'stofzuigen' door om te draaien en de groep 'op te halen' en dan weer samen op te lopen.
 2. Hoe kan ik me het beste voorbereiden op de eerste training?

  • Bereid je voor door comfortabele kleding en hardloopschoenen aan te trekken. Water meenemen hoeft nu nog niet, in de loop van de weken naarmate het warmer wordt, zullen we dit gaan adviseren.
 3. Wat gebeurt er bij slecht weer?

  • Bij slecht weer gaat de training in principe door. We zullen altijd contact met elkaar houden in de groepsapp.
 4. Ik heb geen hardloopschoenen, wat moet ik doen?

  • Dit is de beste investering in jezelf en dus ook horen hier een paar hardloopschoenen bij. Een goed dempend nieuw paar is aan te  schaffen in de hardloopspeciaalzaak zoals Runnersworld in Utrecht of bij Starshoe in Zeist. Je maakt vooraf een afspraak voor een hardloopanalyse zodat ze goed naar je voeten, de afzet en afwikkeling icm je houding kunnen kijken. Online kopen kan, maar raden we niet aan.
 5. Kan ik meedoen als ik zwanger ben?

  • Zwangere deelnemers kunnen deelnemen. Bespreek eventuele aanpassingen met Carline. En overleg bij twijfel met je verloskundige.
 6. Is er een minimumleeftijd om deel te nemen?

  • Met het oog op de deelname voor het event de Vrijstad Vianen Loop waarbij de minimum leeftijd 18 jaar is, denken we daar aan te willen voldoen. Maar ben je jonger en wil je graag beginnen of training volgen, dan ben je ook welkom.
 7. Wat gebeurt er als ik een training moet missen?

  • Gemiste trainingen kunnen worden ingehaald met behulp van het verstrekte hardloopschema voor een extra training. Wanneer meerdere deelnemers gelijktijdig (vanwege vakantie) een training missen, stimuleren we om met elkaar af te spreken om samen te trainen.
 8. Zijn er extra kosten naast het inschrijfgeld?

  • Er zijn geen extra kosten naast de 3 maanden (in maart, april en mei 2024) automatische incasso.
 9. Hoe lang duurt het voordat ik verbetering zie in mijn prestaties?

  • Verbeteringen in prestaties variëren per persoon en deelnemers zien vaak al na enkele weken vooruitgang.
 10. Is er gelegenheid om na de trainingen vragen te stellen aan de trainer?

  • Er is gelegenheid om vragen te stellen aan de trainer voor en na de trainingen, daarom zit er 15 minuten tussen beide groepen. Ook kun je je vragen stellen via de app-groep.
 11. Ik krijg een blessure tijdens de trainingen, wat dan?

  • We trainen op zo’n niveau en qua aantallen dat het doel van 5 en 10km achter elkaar hardlopen ook voor jou haalbaar is. Mocht je tegen een ongemak of pijntje aan lopen dan zal de trainer je daarin adviseren (ook rust in hardlopen nemen en vervangen door zwemmen of stuk fietsen, is trainen voor je doel). Hoe eerder je erbij bent en rust neemt des te sneller je weer mee kan doen in de trainingen.
 12. Als ik halverwege wil stoppen, kan dat dan?
  1. Je hebt een ticket gekocht voor een plek in één van de hardloopgroepen. Wanneer je besluit om halverwege niet verder te gaan (we hopen het niet!), dan is restitutie van het lesgeld niet mogelijk. 
 13. Zijn er mogelijkheden voor sociale activiteiten buiten de trainingen om?

  1. Naast de trainingen organiseren we af en toe sociale activiteiten om de groepsband te versterken en plezier te hebben buiten de trainingen om.
 14. Moet ik mijzelf inschrijven voor De Vrijstad Vianen Loop?
  1. De inschrijving voor de 5 of 10 kilometer hardloopwedstrijd verzorgt Hoef en Haag Actief/Carline. Dit ook omdat je contributie inclusief startbewijs van € 15,- is.
 15. Wat biedt deze hardloopgroep via Hoef en Haag Actief mij nou nog meer?
  1. Je ontmoet medebewoners, je kunt ook samen verder trainen zodat je op 3 trainingen in de week uit komt en we voegen op 2 momenten (de laatste twee zondagen) de  beginners en gevorderden samen zodat we nog meer mensen ontmoeten ter voorbereiding op de ‘wedstrijd’ in Vianen.