BMX-clinics

De BMX-clinics in Hoef en Haag worden gegeven door ervaren BMX-instructeur Mark. Hij geeft al jaren trainingen op de fietscross-vereniging in Geldermalsen. Mark komt nu naar Hoef en Haag om op onze eigen fietscrossbaan twee clinics te geven!

BMX is een fietssport die beoefend wordt op een parcours die start op een verhoogde startheuvel gevolgd door kombochten en hindernissen tot aan de finishlijn. Maar hoe ga ik nu het snelste over dit parcours? Hiervoor gebruik je bijvoorbeeld fietstechniek, bochtentechniek, tactiek, kracht en conditie. Heel veel aspecten om te verbeteren om het parcours sneller af te leggen dan je tegenstanders die tegelijkertijd van de startheuvel zijn vertrokken. Echter als je in je eentje het parcours over wil rijden heb je ook bepaalde technieken nodig zodat het ook veiliger is voor jezelf dus daar zijn met name deze trainingen voor bedoelt.

Verder wordt de clinic ingedeeld zoals dat ook op een reguliere BMX-training gebeurt zoals warming-up, tips en trucs over BMX en een cooling-down. Neem je fiets, helm, een flesje water en een portie energie mee! Samen maken we er twee uitdagende en toffe clinics van!

 

BMX-clinics bij Hoef en Haag Actief

Wat heeft een BMX-clinic bij Hoef en Haag Actief jou te bieden?

  • Tips en tricks om de fietscrossbaan in Hoef en Haag optimaal te leren gebruiken
  • Je leert de fietscrossbaan veilig te gebruiken
  • Je leert fietstechnieken om over de hindernissen te gaan
  • Je leert alles over bochtentechniek
  • Je leert wanneer je op de baan moet versnellen/vertragen
  • Je bent actief bezig in de buitenlucht op de fietscrossbaan in de Kasteeltuin
  • Je leert nieuwe leeftijdsgenoten kennen
  • BMX-en is heel goed voor je conditie en kracht
  • Je krijgt 2x een afwisselende en uitdagende training van 1,5 uur
  • Geen eigen fiets? Wij regelen er eentje voor jou! Stuur ons een berichtje.

 

Waar en wanneer?

De lessen worden gegeven in de Kasteeltuin in Hoef en Haag. Lekker dichtbij! De nieuwe trainingen beginnen weer in januari. Later meer informatie hierover!

Voor wie

De BMX-clinics zijn voor iedereen! Van jong tot oud. De instructeur heeft ervaring met alle leeftijden, dus ook kinderen van 6/7 jaar en ook volwassenen! Iedereen is welkom! Twijfel je? Neem gewoon even contact op om te overleggen of het iets voor jou/zoon/dochter is via info@hoefenhaagactief.nl

Meenemen

Je neemt je fiets, je helm, en wat te drinken mee. Heb je geen eigen fiets, maar wil je wel graag meedoen? Wij kunnen een fiets en helm voor jou regelen! De voorraad is beperkt, dus wees er snel bij. We hebben hiervoor je leeftijd nodig zodat we een passende fiets voor je regelen. Neem dus even contact met ons op!